Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Το κάπνισμα σκοτώνει 7 ανθρώπους την ημέρα!

Το Εθνικό Κέντρο κατά του Καρκίνου της Σιγκαπούρης αποστέλλει επιστολές σε 6.000 γιατρούς και τους προειδοποιεί ότι...μια νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το κάπνισμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο απ' ότι πιστεύεται μέχρι σήμερα.

Τόσο ειδικευμένοι επιστήμονες όσο και ιατροί της γενικής ιατρικής κλήθηκαν για να γίνουν υπερασπιστές της εκστρατείας κατά του καπνίσματος, μετά τα ανατριχιαστικά αποτελέσματα έρευνας, ότι το κάπνισμα μπορεί να καταστρέψει κάθε όργανο του σώματος και να προκαλέσει τουλάχιστον 10 διαφορετικούς τύπους καρκίνου.

Σε άρθρο από το τελευταίο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης, U. S. Surgeon General, που αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα Τhe Straits Τimes της Σιγκαπούρης, αναφέρεται ότι o καρκίνος του τραχήλου, των νεφρών, στο πάγκρεας και στο στομάχι καθώς και η λευχαιμία είναι καρκίνοι που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άρρενες καπνιστές πεθαίνουν 13,2 χρόνια νωρίτερα από τους μη καπνιστές και οι γυναίκες καπνίστριες 14,5 χρόνια νωρίτερα από τις μη καπνίστριες.

Η Υπηρεσία Προώθησης Υγείας (ΗΡΒ) εκτιμά ότι μέχρι πρόσφατα επτά άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα από νοσήματα που συνδέονται με το κάπνισμα και σύμφωνα με τη νέα έρευνα ο αριθμός είναι αυξημένος σημαντικά.

«Εάν όλοι σταματούσαν το κάπνισμα τα κρούσματα του καρκίνου θα μειώνονταν κάθετα», δήλωσε ο δόκτωρ Κοονγκ Χενγκ Νουνγκ, σύμβουλος της ΗΡΒ. Το ΗΡΒ εκφράζει εντονότατες ανησυχίες για το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των γυναικών που καπνίζουν.

Όλα τα πακέτα τσιγάρων στη Σιγκαπούρη έχουν προειδοποιήσεις που αγγίζουν τα όρια της φρίκης, όπως φωτογραφίες με σκιασμένους πνεύμονες, αιμορραγούντες εγκεφάλους και ούλα χωρίς δόντια.

πηγη: http://health.eportal.gr/health/alkooloz_kapnisma/15533oz_2007012515533.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου