Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τα ποτά στην εγκυμοσύνη «φέρνουν» μελαγχολικά παιδιά

Οι εγκυμονούσες που κάνουν χρήση αλκοόλ στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φέρουν στον κόσμο παιδιά τα οποία θα υποφέρουν από νευρικότητα ή μελαγχολία.
Πρόσφατη έρευνα στην Αυστραλία αποκαλύπτει ότι η ποσότητα, ο χρόνος και η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ από τις εγκυμονούσες ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.


Γυναίκες οι οποίες έπιναν τουλάχιστον δύο ποτά τη φορά και πάνω από επτά ποτά τη βδομάδα, τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν το παιδί τους να υποφέρει από νευρικότητα, μελαγχολία και πόνους στο σώμα του.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ένα ποτό τη φορά και λιγότερα από επτά την εβδομάδα δεν προκαλούν προβλήματα στο παιδί. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Αddictions».
Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 2.000 μητέρες οι οποίες απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους, και αργότερα όταν το παιδί τους ήταν δύο, πέντε και οχτώ χρόνων. Από τα βασικότερα συμπτώματα ήταν η μελαγχολία και η νευρικότητα, ωστόσο το πρόβλημα δεν φαινόταν να επιδεινώνεται όσο μεγάλωναν τα παιδιά.

πηγη:  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=8596857

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου