Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τη δημιουργία σώματος ασφαλείας για τα ΑΕΙ προτείνουν οι πανεπιστημιακοί

Την αλλαγή του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημιουργία σώματος ασφαλείας που θα ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει μέσα στα πανεπιστήμια προτείνουν οι πανεπιστημιακοί, τρία 24ωρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ.Κίττα από αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θ.Φορτσάκης δήλωσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας σώματος ασφαλείας στα ΑΕΙ.

«Δεν ζητώ αστυνομία», διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης, «αλλά πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προφυλαχτούμε».

«Το άσυλο κατοχυρώνει την ελευθερία διακίνησης των ιδεών, όχι την ελεύθερη χρήση της βίας από τους δήθεν αντιεξουσιαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι διδάσκοντες στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου, η κατάργηση του ασύλου θα ήταν η παράδοση ενός δικαιώματος και η εύκολη λύση».

»Δηλαδή, θα λέγαμε ως κοινωνία και ως πολιτεία ότι είμαστε ανήμποροι να προστατεύσουμε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια, είμαστε ανήμποροι να προστατεύσουμε την ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για κάτι άλλο, να συζητήσουμε σε νέα βάση με τους πανεπιστημιακούς».
 
πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου